Országos portál
Régió választás
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
KIH - MOBILITÁS
1062 Budapest, Bajza u 32.
Telefon: 06-1-411-3070
Fax: 06-1-411-3071

E-mail: mobilitas@kih.gov.hu
GALÉRIA
IKSZT ifjúsági szolgáltatások-programok Pest megyei mentorálása – 3. alkalom
A Budapesti Művelődési Központ az Iránytű Ifjúsági és Mentálhigiénés Alapítvánnyal együttműködve az IKSZT-k hatékonyabb munkavégzésének elősegítése érdekében mentorszolgáltatást biztosít a meglévő tapasztalatok továbbadásával, annak érdekében, hogy a fiatalok minél szélesebb köre tudjon helyben, színvonalas ifjúsági szolgáltatásokat igénybe venni.
Képzés Közép-magyarországi ifjúsági referenseknek
A Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet az Ifjúsági Közélet fejlesztéséért Alapítvánnyal együttműködve, „Helyi ifjúsági munka” címmel 60 órás képzést hirdet ifjúsági referensek, valamint ifjúsági munkával települési szinten közvetlenül vagy közvetetten (hivatásszerűen vagy önkéntes tevékenységek keretében) foglalkozó köztisztviselők, közalkalmazottak számára.
A British Council és a TE IS Alapítvány ötletpályázata: Közös suli, világsuli - A mi sulink legyen mindenkié!
Téma: 1. A jó iskola mindenkinek egyaránt otthonos: diáknak, tanárnak, szülőnek., 2. A jó iskolában nem gond, ha valamiben más vagy, mint a többiek., 3. Egymás elfogadása érték és lehetőség. Ha a következő 5 kérdésre IGEN a válaszod: JELENTKEZZ! 1. Egyetértek a fenti 3 mondattal., 2. Van egy tuti ötletem, hogyan lehetne tenni azért, hogy iskolám befogadóbb legyen., 3. Van legalább egy olyan barátom, akivel ezt meg is valósítanám (és ő is így gondolja)., 4. Szívesen részt vennénk csapatépítő és projekttervező képzésen, szívesen megnyernénk a díjakat., 5. Készek vagyunk az ötletünket tényleg meg is valósítani.
„A jövő GYÖKerei a ma és a tegnap”- Gyermekönkormányzati Találkozó
A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság a Levéli Gyermekönkormányzattal együttműködve, 2013. január 25-27. között találkozót szervez, ifjúsági önkormányzatban tevékenykedő fiatalok részére. A találkozó témája a gyermek és/vagy ifjúsági önkormányzatok által is elérhető nemzetközi lehetőségek. A Találkozóra történő jelentkezés határideje 2013. január 23.-ig (szerdáig) meghosszabbodott.
Ifjúsági referensek figyelem! Országos lista frissítés!
Az NCSSZI, valamint a KIH Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az ifjúsági referensek országos listáját frissíti, amelynek célja, hogy az ifjúsági területen történő szervezeti vagy személyi változások ellenére, az ifjúságszakmai hírek minél több szakemberhez eljuthassanak. Szeretnénk felvenni a listába az ifjúságsegítő tevékenységet végző rész-és teljes állásban, akár önkormányzati, akár civil foglalkoztatású kollégákat is.
Indul a Szóval?! - Országos Vitaverseny 2013
A Szóval?! Országos Vitaverseny az év egyik legizgalmasabb tanulmányi vetélkedője, melyben középiskolás fiatalok vehetnek részt. Ez a verseny sportot űz a vitázásból – itt a legjobban vitázó fiatalok értékes jutalmakra válthatják az érveiket. Ha már rutinos vitázó vagy, akkor azért, ha még csak most ismerkedsz a műfajjal, akkor pedig azért érdemes belevágnod és versenyezned az értékes nyereményekért! A Vitaversenyre középiskolás csapatok jelentkezhetnek. Minden csapatnak három vitázóra van szüksége és egy felkészítő tanárra, aki segíti a csapatot a versenyzésben és a felkészülésben.
DUE - Tehetségkutató diákmédia pályázat 2013
A Diák és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) pályázatot hirdet "DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2013" címmel. 8 kategóriában várják a pályázatokat 25 év alatti fiataloktól. A pályaműveket a kategóriákon belül három korcsoportban értékelik: általános iskola, középiskola és felsőoktatás. Az elnyerhető támogatások összértéke 1,5 millió forint. A pályázatok beadási határideje: 2013. március 15., a Magyar Sajtó Napja.
Önkéntes program Budapesten, a II. kerületben
A II. kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. "Legyél a Kultúrkúria önkéntese!" címmel önkéntes programot indít. Az önkéntes munkára 16-25 év közötti diákokat, fiatalokat várnak. 2013 februárjában egy képzés keretében zaljik a fiatalok önkéntes tevékenységre való felkészítése. Az önkéntes szolgálat helyszíne a II. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria.
Több lehetőséget a fiataloknak
A „Több lehetőséget a fiataloknak” kezdeményezés célja a fiatalok körében tapasztalható munkanélküliség visszaszorítása. A kezdeményezés keretében 2012 és 2013 között egy sor intézkedés végrehajtására kerül sor. A „Több lehetőséget a fiataloknak” a Mozgásban az ifjúság nevű oktatási és foglalkoztatási kezdeményezés része.
Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara tagfelvételt hirdet 2013/2014-re
Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara (European Union Youth Orchestra - EUYO) a 2013/2014-es szezonra is várja 14 és 24 év közötti (1988. január 1. és 1998. december 31. között született) magyar zenészek jelentkezését.
Ifjúságkutatás 2012
Elkészült a Kutatópont Kft. történetének eddigi legnagyobb vállalkozása, a Magyar Ifjúság 2012 kutatás. Ennek során 8000 fős, a magyar 15-29 éves fiatalokra reprezentatív kérdőíves felmérésre került sor 2012 őszén.
Fiatalok Lendületben Programmal kapcsolatos levelezés
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Fiatalok Lendületben Programmal kapcsolatos leveleket, dokumentumokat, számlákat, stb. ne a KIH-Mobilitás címére küldjék. A Fiatalok Lendületben Programiroda továbbra is a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben található, a 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35. szám alatt. A Programmal kapcsolatos információkért forduljanak az iroda munkatársaihoz.
2015-ben Kolozsvár az Európai Ifjúság Fővárosa
Az Európai Ifjúsági Fórum 2012 novemberében bejelentette, hogy 2015-ben Kolozsvár viselheti az Európai Ifjúság Fővárosa címet.
Ferencvárosban megalakult a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat
2012. december 4-én került sor a Ferencvárosi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat Képviselőtestületének alakuló ünnepségére. A rendezvényen a képviselőknek dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere nyújtotta át a megbízóleveleket.

Korábbi hírek (tovább)

Keresés:
Kulcsszó:
lejárt hírek között is
Impresszum