Országos portál
Régió választás
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
KIH - MOBILITÁS
1062 Budapest, Bajza u 32.
Telefon: 06-1-411-3070
Fax: 06-1-411-3071
E-mail: mobilitas@kih.gov.hu

Fiatalok Lendületben Programiroda
1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.
Telefon: 06-1-237-6700
ÚJ HONLAP: www.yia.hu
GALÉRIA
Felpörgetve - Mobilitás és a DIA közös kezdeményezése

Országosan mintegy 30 település, összesen 200-250 fiatal részvételével működő ifjúsági közösségét fogja segíteni tevékenységeik továbbfejlesztésében az elkövetkező 9 hónapban a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat (MOISZ) és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) regionális hálózata. A „Felpörgetve" elnevezésű projekt célja, hogy a két szervezet erőforrásainak egyesítésével az eddigieknél intenzívebb támogatást kapjanak a kiválasztott csoportok, és ennek eredményeként jobb minőségű, nagyobb költségvetésű projektek megvalósítására legyenek képesek.

A kezdeményezés nem előzmények nélküli, hiszen mindkét szervezet egyik fő célja a fiatalok aktív állampolgári részvételre ösztönzése. Mindketten hasonló módszerekkel, a nemformális tanulási környezet megteremtésével dolgoznak. A 2010. szeptember 15-én lezajlott indító műhelyen kidolgozásra kerültek a projekt részletei és meghatározták az együttműködés lehetséges kereteit.
A 2011 júniusáig tartó időszakban a két szervezet valamennyi régióban 4-6 (országosan 28-30) helyi kezdeményezést, helyi ifjúsági közösséget támogat folyamatosan a fejlesztési alkalmak összefűzésével; egyfajta lépcsőként a fejlesztésben, ahol a fokokat hol közösen, hol az egyik, hol a másik szervezet biztosítja. A cél egy olyan, helyi ifjúsági kezdeményezéseket támogató országos modellprogram kidolgozása, amely ötvözi mindkét - egy civil és egy kormányzati - szolgáltató szervezet módszereit, tapasztalatait, erősségeit, bevonva ebbe a helyi kezdeményezéseken résztvevő, mintegy 200-250 fiatalt.
A Felpörgetve egyik eredményeként kívánjuk elérni, hogy a helyi közösségek a projekt végét követően képesek legyenek programjaikra, ötleteikre, kezdeményezéseikre önállóan forrást találni - akár a hazai, akár az Európai Unió adta kereket felhasználva.
A helyi ifjúsági kezdeményezéseket támogató fejlesztési erőfeszítések összehangolása 2011 júniusáig tart, amikor a lezárást követően a MOISZ és a DIA értékeli az eltelt időszakot, az eredményeket, a közös munkát és dönt a projekt folytatásáról, esetleg kibővítéséről.

Az egyes régiók pontos programtervéről a MOISZ és a DIA regionális munkatársai adnak további tájékoztatást. Kattintson az alábbi térképen a kívánt régióra:

 

 

Kapcsolat:
Hámori Zoltán, ügyvezető igazgató (hamori.zoltan@i-dia.org )

 

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 12. 07.
Impresszum