Országos portál
Régió választás
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
KIH - MOBILITÁS
1062 Budapest, Bajza u 32.
Telefon: 06-1-411-3070
Fax: 06-1-411-3071
E-mail: mobilitas@kih.gov.hu

Fiatalok Lendületben Programiroda
1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.
Telefon: 06-1-237-6700
ÚJ HONLAP: www.yia.hu
GALÉRIA
Belgium 2010. július 1-jén vette át Spanyolországtól az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét. Az ország nagyívű programmal készült fel a féléves elnökségre.
Belgium 2010. július 1-jén vette át Spanyolországtól az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét. Az ország nagyívű programmal készült fel a féléves elnökségre.

Belgium a 2010 második felére vonatkozó munkaprogram kialakításában a Spanyolországgal és Magyarországgal alkotott „elnökségi trió" munkájának folyamatosságára törekedett. A belga elnökség mindenekelőtt a Lisszaboni Szerződés végrehajtásáról kíván gondoskodni. A december óta hatályos uniós szerződés jóval egyszerűbbé teszi a döntéshozatalt az Európai Unióban.

A spanyol elnökség során az euró jelentős mértékben gyengült, és az államháztartási hiány a legtöbb tagállamban gondot okozott, ami kedvezőtlen hatással volt Európára. Az új elnökség vissza szeretné állítani az Uniót a növekedés útjára, és javítani kívánja a gazdasági kormányzást. A belga programban egy új európai szerv létrehozása is szerepel a pénzügyi piacok felügyelete céljából. A belga elnökség honlapján a teljes program megtekinthető.

Belgium szövetségi állam, lakossága meghaladja a 10 millió főt. Jelenleg az ország az új kormány megalakulására vár. Emiatt egyesekben aggodalmat keltett az a tény, hogy 2010 második felében Belgium lett az Unió soros elnöke. Az ország leköszönő elnöke, Yves Leterme azonban a kételyeket eloszlatva bejelentette, hogy Belgium felkészült a feladatra. A belga elnökségi program több mint kétéves munka eredménye, és széles körű támogatottságot élvez a belga régiók és nyelvi közösségek körében.

Az EU belga elnökségének honlapja

A belga elnökség ifjúsági honlapja

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2011. 01. 17.
Impresszum