Országos portál
Régió választás
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
KIH - MOBILITÁS
1062 Budapest, Bajza u 32.
Telefon: 06-1-411-3070
Fax: 06-1-411-3071
E-mail: mobilitas@kih.gov.hu

Fiatalok Lendületben Programiroda
1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.
Telefon: 06-1-237-6700
ÚJ HONLAP: www.yia.hu
GALÉRIA
Erópai Ifjúsági Konferencia

A magyar EU Ifjúsági Konferencia

A Strukturált Párbeszéd harmadik szakaszához kapcsolódó nemzeti konzultációk 2011 februárjában zárultak. Ezek után március első hetében Magyarországon került megrendezésre a soron következő EU Ifjúsági Konferencia, ahol a fiatalok és a döntéshozók együtt vitatták meg a trió elnökség alatt született eredményeket. A konferencia záró dokumentuma a Miniszterek Tanácsa elé került 2011 májusában.

Bővebb információk:

http://eu2011.mobilitas.hu/eu_ifjusagi__konferencia_es_foigazgatoi_ertekezlet

A belga EU-s soros elnökség foglalkoztatásról szóló Ifjúsági Konferenciájának közös ajánlásai


A spanyol-belga-magyar elnökségi trió az Európai Bizottsággal és az Európai Ifjúsági Fórummal közösen konzultációs folyamatot kezdeményezett a 2010 januárjától 2011 júniusáig tartó időszakban. A Strukturált Párbeszéd a fiatalok és a döntéshozók között zajlik, amelynek célja megvitatni a a fiatalok foglalkoztatásának helyzetét.

A Strukturált Párbeszéd keretein belül az Európai Unió Tanácsának belga elnöksége EU-s Ifjúsági Konferenciát rendezett Leuvenben 2010. október 2. és 4. között. Ez az EU Ifjúsági Konferencia a második a három európai szintű Ifjúsági Konferencia sorában.

Az Ifjúsági Konferenciákat megelőzően a tagállamok nemzeti munkacsoportokat állítottak fel, hogy helyi, regionális és nemzeti szinten konzultáljanak a fiatalokkal és ifjúsági szervezetekkel. A nemzeti konzultációk eredményeit az EU-s Ifjúsági Konferenciákon összesítik, melyek a három elnökségi periódus során követik egymást és előkészítik a folyamat következő lépéseit.

Az EU-s Ifjúsági Konferencia Leuvenben a korábban spanyol elnökség során zajló folyamatra és az ezáltal elért eredményekre épült. A spanyol EU-s Ifjúsági Konferencián az ifjúsági delegáltak és a politikai oldal képviselői közösen határozták meg a fiatalok foglalkoztatásával kapcsolatos prioritásokat. Ezek a prioritások épülnek be a fiatalok és az intézmények közötti zaljó Strukturált Párbeszéd folyamatába a belga és magyar elnökség alatt. A leuveni EU-s Ifjúsági Konferencia előtt a nemzeti konzultációk új fordulójára került sor a 27 EU tagállamban az ifjúság foglalkoztatására vonatkozó konkrét ajánlások meghatározása érdekében. A konzultációk eredményeit a leuveni konferencia előtt összegyűjtötték, és ezek szolgáltak a műhelymunkák kiindulópontjaként.

A leuveni konferencia a fiatalokat, az ifjúsági ügyekért felelős magas szintű tagállami képviselőket, a Fiatalok Lendületben Program Nemzeti Irodáinak képviselőit, valamint európai intézmények tisztségviselőit látta vendégül.

A résztvevők tematikus műhelyekben dolgoztak együtt, azzal a céllal, hogy összehangolják a nemzeti konzultációk során felvetődött ajánlásokat, valamint hogy a megfelelő szintre vagy a megfelelő intézményhez címezzék azokat (EU, tagállamok, a fiatalok és szervezeteik, stb.) és hogy megvizsgálják azt, hogy az ifjúságpolitika milyen módon tud mindehhez hozzájárulni.

Az EU-elnöksége során Belgium benyújtja a Strukturált Párbeszéddel folyamatának időközi javaslatait az Európai Unió Tanácsának, mely megnyitja az utat a 2011 első felében a magyar elnökség alatt kialakuló politikai eredményeknek.

A belga EU-elnökség Ifjúsági Konferenciájának ajánlásai itt letölthetők!

 

A spanyol Európai Ifjúsági Konferencia konklúziói

 

2010. április 13. és 15. között közel 100 európai ifjúsági delegált és 90 döntéshozó találkozott szerte Európából a spanyolországi Jerez de la Frontera-ban, az EU Ifjúsági konferenciáján. Az esemény fő témája a fiatalok foglalkoztatása és társadalmi befogadása volt. Három nap intenzív, megbeszélésekkel teli munka után közös záródokumentumot adtak ki, amely meghatározta a legfontosabb prioritásokat, amelyek európai uniós szinten előmozdíthatják a fiatalok foglalkoztatását. Ezek a prioritások többek között tartalmazzák a hosszú távú, biztonságos és tisztességesen megfizetett munkát, egy „fiatalbarátabb" munkaerőpiac létrehozását, fenntartható nyugdíjrendszert, a vállalkozások indításának elősegítését csakúgy, mint a jó minőségű gyakorlati helyek biztosítását vagy az oktatás és a munkavállalás közötti zavartalan átmenet biztosítását.

A záródokumentumot a résztvevők az Európai Bizottság ifjúságért felelős biztosa, Androulla Vassiliou, és a spanyol esélyegyenlőségi miniszter, Bibiana Aido előtt prezentálták, akik ezt továbbítják a Miniszterek Tanácsa felé.

 

A spanyol EU-elnökség Ifjúsági Konferenciájának konklúziói itt letölthetők!

 

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2011. 06. 23.
Impresszum